14 GÜNLÜK ÖRNEK UMRE PROGRAMI

1.GÜN – İSTANBUL / MEDİNE
Umretürk hac ve umre organızasyonları kontuarı önünde 10.00 da buluşma. Atlas global veya thy kontuarında yapılacak bilet ve bagaj işlemlerinin ardından 12.20’de uçuş, 16.35’de Medine’ye varış. Karşılama, otele klimalı otobüslerle hareket ve yerleşme. Akşam yemeğinden sonra saat 22.00’da görevlilerimizle birlikte Mescid-i Nebevi tanıtımı, Kabr-i Saadet ve Ravza ziyareti ile Cennet’ül Baki selamlaması.

2.GÜN – MEDİNE
Kahvaltı otelimizde. Cuma Namazı Mescid-i Nebevide. Beylerin ikindi namazından sonra Cennet’ül Baki önünde görevlimizle buluşarak Cennet’ül Baki ziyaretlerinin yapılması. Akşam yemeği otelimizde.

3.GÜN – MEDİNE
Kahvaltı otelimizde. 07.30’da otelimizden hareket ederek Medine ve civarındaki Uhud Şehitliği, İki Kıbleli Mescit, Hendek savaşının yapıldığı yeri ve İslam’ın İlk Mescidi olan Kuba Mescidi’ni ziyaret ederek otellerimize saat 11.30 gibi otelimize dönüş yapıyoruz. Akşam yemeği otelimizde.

4.GÜN – MEDİNE
Kahvaltı ve Akşam yemeği otelimizde. Saat 21.30’da otelimizde “ İhram ve Umre ” konulu seminer.

5.GÜN – MEDİNE / MEKKE
Kahvaltı otelimizde. Saat 12.00’da bagajların oda kapılarının önüne bırakılması. Öğle namazından sonra; Otelimizde öğle namazından sonra ihram hazırlığı ve 14.30’da özel otobüs ile umreye niyet etmek üzere Mikat Mescidi’ne (Zülhuleyfe: Mekke`ye yaklaşık 464 km) oradan da Mekke’ye hareket. Saat 20.00 sularında varış ve otelimize yerleşme. Akşam yemeğinden sonra görevlilerimiz ile Haremi Şerif’e geliş ve Umre ibadetinin edası.

6-.GÜN – MEKKE
Kahvaltılar ve Akşam yemekleri otelimizde. Serbest günler.

7.GÜN – MEKKE ZİYARETLERİ
Otelde alınan kahvaltının ardından, rehberimizin belirlediği saatte 07.00 lobide buluşma ve 07:30’da Mekke ziyaretleri için hareket. İlk olarak Sevr Dağı’nın eteklerinde bilgilendirme. Ardından Arafat Meydanı Rahme Tepesinin eteklerinde bilgilendirme. Daha sonra aracımızla Müzdelife’nin ve Mina’nın görülmesi, bilgilendirilmesi. Akabinde Nur Dağı’nın eteklerinde bilgilendirme. Ardından Hz. Hatice annemizin de bulunduğu Cennet’ül Mualla kabristanlığının aracımızla görülmesi, bilgilendirme ve akabinde
Efendimiz (s.a.v.) Cinleri İslam’a davet ettiği bölgede yapılmış olan Cin Mescidinin aracımızla görülmesi saat 11.30 gibi otele dönüş. Serbest zaman.

8.GÜN – HUDEYBİYE UMRESİ
Otelde alınan kahvaltının ardından, umre için hazırlanma (ihram elbisesinin giyilmesi) ardından rehberimizin belirlediği saatte lobide buluşma ve saat 08:00 de otelden hareket. İslam tarihinde önemli bir yeri olan ve aynı zamanda mikat sınırı olan Hudeybiye barış antlaşmasının yapıldığı bölgeye varış, ziyaret ve bilgilendirmenin akabinde umre için iki rekât ihram namazının kılınması ve niyetler edildikten sonra Haremi Şerife hareket. Umre vazifelerinin yapılmasının ardından otele dönüş.

9 GÜN – CİRANE UMRESİ
Otelde alınan akşam yemeğin ardından, umre için hazırlanma (ihram elbisesinin giyilmesi) ardından rehberimizin belirlediği saatte lobide buluşma ve saat 22:00 de otelden hareket. Cirane Mescidi’ne varış, saat 22.45 bilgilendirmenin akabinde umre için iki rekât ihram namazının kılınması ve niyetler edildikten sonra Haremi Şerife hareket. Umre vazifelerinin yapılmasının ardından otele dönüş.

14.GÜN – MEKKE / CİDDE / İSTANBUL
Kahvaltı otelimizde. Saat 07.00’da bagajların oda kapıları önüne bırakılması. Saat 13.30’da Cidde’ye hareket. Bagaj, bilet ve pasaport işlemlerinden sonra atlas global veya THY ile 18.00’da uçuş ve 20.55’de ülkemize varış.

NOT: Örnek günlük programdaki uçuş saatleri ve oteller ile kayıt yaptırdığınız umre programının uçuş saati ve otelleri farklılık gösterebilir.

FİYATA DÂHİL OLAN HİZMETLERİMİZ:
  • Umre vizesinin alınması ve Suudi Arabistan’da resmi makamlara yapılan ödemeler
  • Diyanet İşleri Başkanlığı ve TÜRSAB’a ödenen harçlar
  • Gidiş-Dönüş ekonomik sınıf uçak bileti ( thy,Anadolujet,Pegasus vb.)
  • Zorunlu Seyahat Sigortası
  • Belirtilen otellerde belirtilen sürelerde konaklama
  • Sabah ve akşam yemekleri
  • Havalimanı/Otel ve Mekke/Medine arası klimalı lüks otobüslerle veya özel araç ile yapılan transferler
  • Mekke ve Medine’de klimalı lüks otobüslerle veya özel araç ile rehber hoca eşliğinde yapılacak ziyaretler
  • Seyahat süresince Umretürk ’ün dini ve idari rehberlik hizmetleri

FİYATA DÂHİL OLMAYANLAR:
  • Program haricinde yapılacak geziler ve turlar.
  • 30 Kg. dan fazla bagaj ücreti (Havayollarına göre ücretler farklılık göstermektedir.)
  • Şahsi harcamalar
  • Yurt dışı çıkış vergisi
  • Pasaport ücretleri

 

GEREKLİ EVRAKLAR:
  • En az 1 yıl geçerlilik süresi olan pasaport.

 

İPTAL ŞARTLARI:
  • Vize alındıktan sonra yapılan iptallerde vize ücreti alınır.
  • Uçak bileti kesildikten sonra yapılacak iptallerde havayolu şirketlerinin uyguladığı cezai bedel tahsil edilir.
  • Otel rezervasyonu yapıldıktan sonra otel tarafından yapılan kesintiler tahsil edilir.

 

ÖDEMELER:
  • Sözleşme esnasında %50 peşinat, uçuştan 20 gün önce kalan ödeme tahsil edilir.
  • Tüm evrakların uçuş tarihinden en geç 30 gün önce firmamıza eksiksiz ulaşması gerekmektedir.
  • Kalkıştan en az 4 saat önce havalimanında olmak gerekmektedir.
  • Uçuşlarımız sabiha gökçen havalimanı veya İstanbul yeni havalimanından aktarmalı veya direk izmir havalimanından gerçekleşecektir.
  • Diğer illerden katılan misafirlerimiz havayolunun varsa vermiş olduğu aktarmadan yararlanabilir. 

ÇOCUK ÜCRETLERİ:

0 – 2 Yaş arası                    :   500 $  ( Yataksız )
2 – 11 Yaş arası                  : 1000 $  ( Yataksız )
HEDİYELERİMİZ:
  • Kişi başı 1 adet seyahat seti (Sırt çantası ve Omuz çantası.)
  • Umre rehber kitapçığı
  • Kişi başı 5 lt. Zemzem
KARŞILIKLI SORUMLULUKLAR & ŞARTLAR

1- Sorumluluk: Acente yalnızca adı geçen misafire karşı sorumludur. Grup adına hareket eden kişi, grup yetkilisi olarak kabul edilir ve yalnızca ismi geçen kişi muhatap alınır.

2- İptal ve Değişiklik Talepleri: Misafirin iptal veya değişiklik talebinde bulunması durumunda, acente bu talepten doğan ceza veya yaptırımları ile yapılan harcamaları kesme hakkına sahiptir. Misafir bu ücretleri ödemeyi peşinen kabul eder.

3- Acente İptali veya Değişikliği: Acente, turun başlama tarihine kadar acenteyi bağlayan sebeplerle iptal veya değişiklik durumu söz konusu olursa, durumu misafire bildirmekle yükümlüdür. Misafir, bu durumda iptal hakkını kullanabilir veya acentenin sunduğu alternatif programlardan birine katılabilir. İptal hakkını kullanması durumunda, tur ücretinden herhangi bir kesinti yapılmadan tüm ödemeler geri iade edilir.

4- Vize ve Müsaitlik Sorunları: Suudi Arabistan vizeleri İstanbul Konsolosluğu’nun inisiyatifindedir ve vize işlemlerinin başlatılması vizenin kesin olarak alınacağı anlamına gelmez. Konsolosluk, eksik evrak veya sakıncalı gördüğü kişiler için vize vermeyebilir. Vizesi çıkmayan misafir acenteyi sorumlu tutamaz ve tüm masrafları ödemeyi peşinen kabul eder. Uçak veya otel müsaitlik sorunları durumunda acente alternatif çözümler sunarak misafirin onayı ile değişiklikleri yapacaktır. İptal durumunda 02 numaralı madde uygulanacaktır.

5- Vize İşlemleri: Suudi Arabistan vize işlemleri İstanbul Konsolosluğu tarafından yürütülmektedir. Vize işlemlerinin başlatılması, vizenin kesin alınacağı anlamına gelmez. Eksik evrak veya diğer sorunlar nedeniyle vize verilmemesi durumunda acente sorumlu değildir. Vizesi çıkmayan misafir, tüm masrafları ödemeyi peşinen kabul eder.

6- Rötar ve Olağan Dışı Durumlar: Acente, uçak veya araç rötarlarından ve Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu’nun olağan dışı durumlarından (vize vermeme veya geç işlem yapma gibi) sorumlu değildir.

7- Otel Giriş ve Çıkış Saatleri: Otellere giriş saati 18:00, çıkış saati 12:00’dir. Misafir, bu saatler dışında odaya giriş veya çıkış yapmak isterse, otelin belirlediği ek ücretleri veya cezaları peşinen kabul etmiş sayılır.

8- Bagaj ve Kaybolan Eşyalar: Havayolu taşımacılığında misafir, havayolu firmasının belirlediği bagaj haklarına sahiptir. Fazla yük taşınması durumunda oluşacak ücretlerden acente sorumlu değildir. Taşımacılık sonrası unutulan eşyalar veya kargoda kaybolan, kırılan veya zarar gören eşyalarla ilgili misafir, havayolu firması ile iletişime geçecektir; acente herhangi bir sorumluluk taşımaz.

9- Evrak Teslimi: Misafir, acentenin talep ettiği evrakları eksiksiz ve zamanında teslim etmeyi taahhüt eder. Evrak teslim tarihinden sonra gelen pasaportlarla ilgili oluşabilecek gecikmelerden ve maddi zararlardan acente sorumlu değildir.

10- Tur Ücretinin Ödenmesi: Misafir, turun ücretini gitmeden en az 20 gün önce tamamlamayı taahhüt eder.

11- Ek Ücretler: Yurt dışı çıkış harcı, pasaport masrafları ve diğer istenen evraklar tur ücretine dahil değildir ve misafir bu ücretleri kendisi ödeyecektir.

12- Ek Vize Vergisi: Suudi Arabistan hükümetinin talep ettiği ek vize vergisi kişiye özel hesaplanmakta olup, fiyatlara dahil edilememektedir.

13- Yemek Menüsü: Ekonomik otellerde sunulan yemek menüleri, Diyanet ve Türsab tarafından hazırlanan yıllık yemek menüsüdür.

14-Oda Düzenlemeleri: Lüks otellerde üçlü ve dörtlü odalarda, üçüncü ve dördüncü yataklar ek yatak olarak sunulmakta olup, standart ebattan farklı olabilir.

KUTSAL YOLCULUĞA BAŞLAMADAN YOLCULUĞUMUZUN VERİMLİ, İBADETLERİMİZ İÇİN MUTLAKA AMA MUTLAKA OKUYALIM VE OKUDUKLARIMIZI UYGULAYALIM! AKSİ TAKDİRDE SORUNLAR YAŞAYACAĞIMIZI BİLELİM!

–  Madden ve manen hazır mıyız?

–  “Ya Rab!  Hac ve Umre yolculuğunu bana kolay kıl.”(Hz.Muhammed s.a.v) duasını unutmamalıyız. Hac   ve   Umre   kitapçığını   mutlaka   okumalıyız. Bu ulvi yolculuğun, seyahatin ötesinde, ibadet yolculuğu olduğunu unutmamalıyız.

–  Hac ve Umre seminerlerine mutlaka ama mutlaka katılmalıyız. (Bilinçli ve şuurlu yapılan az ibadetin, bilinçsiz ve şuursuzca yapılan çok ibadetten daha hayırlı olduğunu unutmamalıyız.) Hac ve Umre programlıdır ama zaman zaman programlarda aksamalar olabileceğini de unutmamalıyız ve Mekke – Medine deki   programlarımızı   ona   göre   ayarlamalıyız. Gidiş ve dönüş uçuş tarih ve tarifelerinde gecikmelerin olabileceğini bilmeliyiz.

–  Bagajlarımıza mutlaka ad-soyad, adres, telefon ve kafile numaralarımızı, biliyorsak gittiğimiz otel adı ve oda numarasını da yazmalıyız.

 .

YANIMIZDA BULUNDURMAMIZ GEREKENLER!

–  İhram`ı (erkekler için) Mekke`ye gidilecekse, ayrı bir çanta içerisinde yanımızda bulundurmalıyız.

–  Ayrıca terlik (sandalet) türü bir giyecek bulundurmalıyız ve tavaflarda  kullanmak için deri patik  almalıyız. Spor ayakkabı veya tabanı kaymayacak hafif ayakkabı almalıyız. (Geziler için)

–  Teri emen, sıcağı fazla geçirmeyen, pamuklu – keten cinsinden beyaz elbiseler ve güneş gözlüğü almalıyız.

–  Çatal iğne bulundurmalıyız. (İhram için) Kalın hırka (Medine için) almalıyız.

–  Yumuşak, cebe sığacak ince seccade (acil durumlar için) almalıyız.

–  Kişisel bakım ürünleri (diş macunu ve fırçası, kokusuz sabun, güneş kremi almalıyız)

–  Tırnak makası, küçük el makası (ihramdan çıkmada kullanmak için) bulundurmalıyız.

–  Cep telefonlarımızı yanımıza almalıyız ve gider gitmez Mekke – Medine hattı almalıyız.  Türkiye hattı kullananlara gelen her telefon ve mesajın yurtdışı ödemesi yazılmaktadır.

–  Telefonla da sık sık meşgul olmadan rehberimizin Mekke –   Medine   telefon   numarasını   kayıt   etmeliyiz. Mekke – Medine numaramızı da rehberimize mutlaka hemen vermeliyiz.

–  (Aldığımız hattın kontörü bittiği an yeni kontör kartını yüklememiz için şu işlemi takip etmeliyiz:

–  *1400* kazıdığımız kontör numarası #yes. Hat ve kontör her yer de bulunmaktadır. 75 veya 80 Riyal arasındadır.)

SAĞLIKLA İLGİLİ YANIMIZDA BULUNMASI GEREKENLER!

–  Doktor tavsiyesi dışında hiçbir ilaç kullanmamalıyız. Hijyenik maske, ağrı kesici, gribal enfeksiyon ilaçları (novalgin, aspirin, kabızlık ilacı, pişik merhemi, ateş düşürücü şurup, boğaz ve sesle ilgili ilaçlar (pastil) mutlaka doktorumuza sormalıyız .) hastalıklarımızı rehberimize mutlaka bildirmeliyiz.

–  Yeşil reçeteli ilaçlarımız varsa, ingilizce raporuyla beraber yanımızda bulundurmalıyız.

–  Devamlı kullanmamız gereken ilaçlarımız varsa yeterli miktarda yanımıza almalıyız.

–  Sağlık ocağı ve hastanelerimizin olduğunu bilmeli ve gerektiğinde buralardan kendi imkanlarımız dahilinde yaralanabileceğimiz! bilmeliyiz.

HAVA ALANLARI

–  Hava alanına uçuş saatinden en az 4 saat önce belirtilen yere gelmeliyiz.

–  Rehberimizle mutlaka irtibata geçmeliyiz. Yurt dışı çıkış harcını hemen yatırmalıyız. Dekontları muhafaza etmeliyiz.

–  Hava alanında rehberimiz tarafından dağıtılacak pasaport, kimlik kartlarımız, uçak biletlerimiz ve pasaport içindeki diğer evraklarımızı, gidip dönünceye kadar mutlaka el çantamızda muhafaza etmeliyiz.(Aksi taktirde yolculuğumuza engel çıkacaktır.)

–  Valizlerimizi rehberlerimizin bilgileri dahilinde uçağımıza vermeliyiz.

–  Gidiş ve dönüş pasaport kontrollerinde verilecek giriş çıkış fişlerini doldurmalıyız.

–  Gidiş ve dönüşlerde eşyalarımızı uçağın kargo bandına verirken eşya sayısını pasaportumuzla beraber bant görevlisine bildirmeli ve eşyalarımızın takibine

ÇOK DİKKAT ETMELİYİZ.

ÇOK ÖNEMLİ TAVSİYELER  1

–  Mekke ve Medine`deki rehberimiz tarafından belirlenecek bilgilendirme toplantılarına

–  MUTLAKA AMA MUTLAKA saatinde katılmalıyız. Hava alanında ihrama girerken iç çamaşırlarımız dahil çıkarıp, ihram örtülerimize bürünmeliyiz.( erkekler için )

–  2 rekat ihram namazı kılmalıyız.

–  Uçuş öncesi mutlaka tuvalet ihtiyacımızı gidermeliyiz. Hava alanlarında ve diğer yerlerde gidip dönünceye kadar, kafilemizle   beraber  topluca  hareket   etmeliyiz. Mekke`ye gidenler için ihrama girdikten sonra ihram yasaklarını unutmayıp, İhramlıya yakışan bir tavırla hareket etmeliyiz.

–  İhram yasaklarına dikkat etmeliyiz.

–  Uçağa binerken yer için yol arkadaşlarımızı üzmemeliyiz. Yolculuk esnasında arkadaşlarımızla iyi geçinmeliyiz. Uçakta gereksiz bir şekilde üst bagajlarımızla meşgul olmayıp zikir ve dua ile meşgul olmalıyız.

–  Uçaktan inerken bizi ve arkadaşlarımızı üzecek aceleci ve sabırsız davranışlardan kaçınmalıyız. Bu yolculuğun, ibadet yolculuğu olduğunu unutmamalıyız. Zahmeti olmayan ibadetlerin rahmeti olmayacağını da unutmamalıyız.

ÇOK ÖNEMLİ TAVSİYELER  2

–  Transfer ve gezilerimizde acele etmemeliyiz ve sabırlı davranmalıyız. Yanımızda mutlaka şemsiye ve güneş gözlüğü bulundurmalıyız.

–  Ancak, ama, eğer sözcüklerini mümkünse kullanmamalıyız ve sabretmeliyiz.

–  Rehberlerimizi dikkatlice dinlemeli ve onlara yardımcı olmalıyız.

–  Kusurlu ve hatalı insanları göreceğiz, onları affetmeli, ibret almalıyız. Yolda otobüsle ilgili, otelde ise gerek yataklarla, gerekse de yemeklerle ve diğer hizmetlerle ilgili eksikliklerin ve aksaklıkların olabileceğini göz önünde bulundurarak sabırlı olmalıyız.

–  Otel odalarımızdaki mini ikramların ücretlerinin kendimiz tarfından ödeneceğini bilmeliyiz.

–  Ülkemize döneceğimiz tarihte otelimizi eşyalarımızla beraber en az 5 saat önce boşaltacağımızı bilmeliyiz ve ona göre tedbir almalıyız.

–  Bize belirtilen yer ve saatte valizlerimizi gösterilen yerlere yerleştirmeliyiz ve eşyalarımıza çok dikkat etmeliyiz. Sıhhatimize dikkat etmeliyiz asla soğuk su, ve diğer soğuk içecekleri ve açıkta satılan yiyeceklerden almamalıyız. Yolculuk boyunca dua ve zikri ihmal etmemeliyiz. Tekbir, tehlil, salavat-ı şerife getirmeliyiz.

–  Hafif yemekler yemeliyiz, Az yemeye ve çok ibadete bakmalıyız. Çünkü bu günün bizim için nimet olduğunu yarının   da   meçhul   olduğunu   unutmamalıyız. Mekke ve Medine`de boy abdestiyle beraber sık sık duş almalıyız. Bunun hem sağlığımız hem de ibadetlerimizin sevabı   için   faydalı   olacağını   unutmamalıyız. Bizi tanıtıcı kimlik, otel adres kartı ve evrakımızı mutlaka ama mutlaka yanımızdan hiç  eksik  etmemeliyiz.  Paramızı emniyet edeceğimiz bir yere yatırmalı ve iyice muhafaza etmeliyiz. Gitmeden önce az bir miktar yanımıza riyal almalıyız.

–  Sıcaklarda şemsiyesiz kesinlikle dolaşmamalıyız. Az gezip çok ibadet etmeliyiz.

–  Tavaf ve say esnasında ve özellikle Hacer`ül Esvet`i öpebilmek için başkalarını incitmemeliyiz ve rehberimizle yaptığımız ilk tavaftan sonra ara ara yine rehberimizle beraber tavaf edeceğimizi bilmeliyiz.

–  Gidiş ve dönüşlede yanımıza fazla eşya alıp lüzumsuz eşyaları, kendimizin taşıyacağını aklımızdan çıkarmadan, uçağın da 30 kg. dan fazla eşyaya ücret alacağını unutmamalıyız.

ÇOK ÖNEMLİ TAVSİYELER  3

–  Programlı geziler hariç ekstra geziler için ve gerekirse ek nakliye ücretinin kendi tarafımızdan ödeneceğini bilmeliyiz ve bize lazım olacak şeyleri belirlemeliyiz.

–  Kutsal iklimin her saniyesini tavaf, ibadet ve dua ile geçirmeliyiz. Bunun son ziyaretimiz olabileceğini aklımızdan çıkarmamalıyız.

–  Ülkemize döndüğümüzde Hac veya Umre yapmanın olgunluğunu her halimizle ispat edip, Hac ve Umre`ye gidecek olan, bölgemizin örnek insanı olmalıyız. Uçak yolculuğu öncesi lavabo ihtiyaçlarımızı gidermeli ve yanımıza aperatif yiyecekler almalıyız.

–  Medine`de Peygamberimizi ziyaret saatlerinin kadınlar için randevuya göre hareket edildiğini bilmeliyiz.

–  Gittiğimiz gibi değil, “Annemizden doğmuş bir bebek gibi günahsız olarak dönmeye” gayret edip, bu cümlenin de HADİS-Î ŞERİF olduğunu unutmamalıyız…

UMRE TAKİP CETVELİ

–  Gerekli vücut temizliğimi yaptım.

–  Tırnaklarımı kestim.

–  İhram havlularımı (İzar ve Rida) kuşandım.

–  Abdest aldım.

–  Normal giysilerimi erkekler için (çorap , atlet ,külot vs.) çıkardım.

–  Bayanlar normal kıyafetleriyle ihrama girer.

–  Mikat mahaline gittim.

–  İki rekat ihram namazı kıldım.

–  Umre niyetimi yaptım.

–  Üç kez telbiye okudum. ( Lebbeyk Allahumme Lebbeyk)

–  Tekbir , Tehlil, Teşbih , Salavat okudum.

–  Harem`e girdim.

–  Iztıba ( Omuza alman ihram havlusunun bir ucunu sağ koltuk altımdan geçirip sol omzuma atarak sağ omuz ve kolumun açıkta bırakılması) yaptım.

–  Umre tavafına niyet ettim.( Ya Rab! Umre tavafı yapmak istiyorum. Kolay kıl.Kabul et.)

–  Hacer-ul Esved` in hizasına gelip yönümü ona dönüp , ellerimi omuz hizasına kadar kaldırıp , ” Bismillahi Allahu-Ekber” diyerek selamladım .

–  Kabe`yi soluma alarak Hatim`in dışından tavafa başladım. Her şavt, ( Hacer-ul Esved`den başlayarak Kabe`nin etrafında bir tur dolaşmak) Rukn-i Yemani ve Hacer-ul Esved`i uzaktan ” Bismillahi Allahu-Ekber” diyerek selamladım.

–  İlk üç şavtta Remel yaptım.(Çalımlı yürüme.) 

–  Yedi şavtta tavafı bitirdim.

–  Mültezem`de dua ettim.

–  Sağ omzumu ihramla kapattım.

–  Makam-ı İbrahim`in arkasında dua ettim.

–  Bol bol zemzem içtim. Zemzem içerken zemzem duasını okudum.

–  Say yapmak için Safa tepesine gittim.

–  Yönümü Kabe`ye  dönüp tekbir,tesbih,salavat okudum.

–  Umre Sa`y`inin niyetini yaptım. (Ya Rab! Senin rızan için Umre S ay`i yapmak istiyorum. Kolay kıl, kabul eyle .)

–  Safa`dan Merve`ye dört , Merve`den Safa`ya üç kez gittim.

–  İki yeşil ışık arasında “Hervele” (kısa adımlarla koşarak,canlı ve çalımlı yürüme) yaptım. ( Bayanlar hervele yapmazlar.)

–  Merve tepesinde dua ettim.

–  Saçlarımı kısaltıp tırnaklarımı kesip (dipten veye kısmen) ihramdan çıktım. ( Bayanlar parmak ucu kadar saçlarından keseceklerdir.)

UMRE TÜRK HAC VE UMRE ORGANİZASYON TURİZM LİMİTED ŞİRKETİ…

TR840020500009711199600001

Açıklama Kısmına Umre Turumuza Katılacak Umrecinin ” -AD SOYAD- UMRE BEDELİDİR ” Diye Belirtmesi Gerekmektedir.
0543 441 72 71
WhatsApp chat